Burun törpülenmesi adı da verilen kemerli burun ameliyatları genel anestezi altında yapılmaktadır. Öncesinde 3d simülasyonu ile hazırlanmış maskeler bu operasyonlarda sıklıkla kullanılıyor. Ancak kemeri 4 -5 mm’den fazla olan hastalar için önce kesi sonra törpüleme uygulanır. Bunun için özel olarak geliştirilmiş kemik makasları ve cihazları kullanılmaktadır.

Burun Eti (Konka) Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?

Rahat ve sağlıklı bir solunum gerçekleştirebilmek için burun eti ameliyatı büyük öneme sahiptir. Operasyonel müdahale doktor kontrolünde yapılan muayene ile beraber, duruma bağlı olarak farklı teknikler ele alınmak suretiyle gerçekleştirilir. Ameliyat genel anestezi ya da lokal anestezi üzerinden yapılır. Bölgede yer alan sorunun büyüklüğüne bağlı olarak anestezi değişkenlik gösterir.

Yapılan burun eti ameliyatının temel amacı konkanın tamamen alınması değil, küçültülmesidir. Ayrıca bu işlem esnasında konka yüzey bölümünün büyük bir oranda korunması en önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Daha sağlıklı ve konforlu şekilde nefes alabilmek için, bu unsurlara dikkat edilerek doktor kontrolü altında operasyon gerçekleştirilir.

Sıkça Sorulan Sorular

  • Burun Eti (Konka) Ameliyatında Ele Alınan Teknikler Nelerdir?

    Ameliyatı gerçekleştirecek olan doktorun kararına bağlı olarak, ayrıca hastalığın derecesine göre konak ameliyatı konusunda farklı uygulamalar ele alınabilmektedir.

    – Burun etinin ısı etkisi üzerinden küçültülmesi (Lazer ya da koterizasyon uygulaması)

    – Burun etini radyofrekans dalgaları aracılığıyla küçültme işlemi,

    – Burun eti kemiğinin küçültme işlemi ya da kırılarak yan tarafa doğru itilmesi,

    – Mikrodebrider kullanımı ile beraber burun etinde yer alan iç yumuşak dokuların azaltılması,

    – Burun etinin kesilmesi suretiyle bir kısmını ya da tamamını alınma işlemi,

    En uygun olan operasyonel müdahale doktor tarafından karara bağlanır ve hastaya uygulanır. Önemli olan kişinin yeniden rahat nefes almasına olanak tanıyacak bir yapının oluşturulmasıdır.

  • Burun Eti (Konka) Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

    Yapılan burun eti (Konka) ameliyatının ardından 4 ila 8 hafta sonra iyileşme tamamlanır. Bu dönem içerisinde şiddetli şekilde sümkürme kanamaya sebep olabilir. Buna dikkat etmeye özen gösterilmelidir. Burunda kabuklanma ve kuruma meydana geldiğinden dolayı, deniz suyu spreyi ile nemlendirici spreyler iyileşmeye önemli katkı sağlamaktadır.

    Burun eti (Konka) ameliyatından sonra mutlaka düzenli olarak doktor kontrolünün yapılmasına dikkat edilmelidir. Herhangi bir sorun çıkmadan sağlıklı şekilde yeniden normal yaşama kavuşabilmek için kontroller önemlidir. Yaklaşık olarak 8 hafta sonunda kişi gündelik yaşamına yeniden dönüş yapabilir. İşe gidebilir, spor yapabilir ya da yüzebilir.

tel