Kaş Kaldırma

Yüz bölgesinin şekillenmesindeki en önemli yapı taşlarından biri kaşlardır. Fakat yaşlanma, kilo alma, genetik birtakım faktörler bölgedeki dokuların gevşemesine neden olur. Bu yüzden normal pozisyonunu kaybeden kaşlar, dik konumdan aşağı doğru sarkma sorunu yaşatır. Bu da doğal olarak yorgun, bitkin, üzgün ve istenmeyen ifadenin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.

Ayrıca belli başlı bazı hastalıklar nedeniyle de kaşlarda sarkma meydana gelebilmektedir. Geçirilmiş olan ameliyatlar, yüz felci ve tümör gibi unsurlar hastalıklar kaşları etkileyerek aşağı doğru kötü bir görünüm oluşmasına neden olmaktadır. Genel olarak kaş kaldırma estetiği, üst ve orta yüz germeyle alın ameliyatı eşliğinde ele alınarak birlikte gerçekleştirilir. Ayrıca göz kapağı ameliyatı (Blefaroplasti) ile beraber uygulanabilirken tek başına da yapılabilmektedir.

Kaş Kaldırma Estetiği Tekniği

Saçların arasından birkaç cm’lik kesi ile yapılan kaş kaldırma ameliyatı, dokuların serbest bırakılmasıyla, kaşın alt bölümünde yer alan dokuların yukarı doğru asılması üzerinden uygulanmaktadır. Yapılan estetik ameliyat tamamlandıktan sonra herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmez. Kişi gündelik yaşamına hemen dönüş yapabilir. Ameliyatın ardından 4 veya 5 gün içerisinde göz kapağı, göz çevresi ve alın bölgesinde bazı geçici şişlikler oluşabilir.

Saçlı deri kısmında kaş kaldırma estetiği uygulandığından dolayı, izler gizli kalır ve dışarıdan bakıldığında herhangi bir şekilde görünmez. Kaç kaldırma ameliyatına ihtiyaç olup olmadığı konusunda, uzman doktor tarafından yapılan muayene ile karar verilir.

Sıkça Sorulan Sorular

  • Ameliyatsız Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?

    Ameliyatsız pek çok farklı kaş kaldırma estetiği tekniği bulunmaktadır. Kaş bölgesindeki ihtiyaca bağlı olarak farklı yöntemler arasından tercih gerçekleştirilir. Özellikle Ulthera yöntemiyle ele alınan operasyonel müdahalenin ardından, ortalama 2 yıl süreyle kendini koruyan bir etki yaratılır.

    Diğer yandan 6 aylık bir süreç için botulinum toksin uygulaması ameliyatsız kaş kaldırma estetiği ele alınabilmektedir. Ayrıca kaşın alt kısmına uygulanacak olan dolgu yöntemi sayesinde, yine kaş bölgesinde ameliyatsız yükselme yapılabilmektedir. Genelde kılçıklı iplerle gerçekleştirilen askılı yöntem üzerinden, kaş kaldırma ameliyatı ele alınmakta ve olumlu sonuçlar elde edilmektedir. Böylece tam da istenilen güzel bir görüntü yakalanmakta; kişi tamamen doğal bir görünümle günlük yaşantısına devam edebilmektedir.

  • Kaş Kaldırma Estetiği Sonrası Ele Alınması Gerekenler

    Kaş kaldırma ameliyatının ardından bölgeye bant üzerinden pansuman uygulanır. Özellikle bu dönemde müdahalenin gerçekleştirildiği kısma soğuk kompleks uygulaması, ödemin normalden çok daha hızlı şekilde iyileşmesine olanak vermektedir.

    Ameliyat sonrası alın bölgesinde bazı şişlikler oluşabilir ve bu son derece normaldir. Ancak morluklar normal değildir ve eğer böyle bir durum oluşursa hemen doktora başvurulması gerekir. Bu dönemde saçları dikkatli biçimde yıkamak ve hassas şekilde taramak önemlidir. 1 hafta içerisinde saçlı bölgedeki dikişler alınır. Sonraki bir haftanın ardından kişi kendini çok daha iyi hissetmeye başlar. Ameliyatın ardından geçici bir süre kaş hareketlerinde sıkıntı yaşanabilir ve bu normaldir. Eğer iyileşme süreci döneminde beklenmeyen bir durum söz konusu olursa, hemen doktorunuzla iletişim kurmaya özen gösterin.

tel