Dudak Dolgusu – Dudak Kalınlaştırma

Kadınlarda yüz güzelliğinde dudaklar önemli bir yere sahiptir. Hacimli ve şekilli dudaklar her zaman gençliğin ve güzelliğin sembolü olarak kabul edilmiştir. Yaşın ilerlemesi ile dolgun dudak yapısını kaybedenler veya doğuştan ince dudak yapısına sahip olanlara daha dolgun dudaklara sahip olabilmeleri için dolgu uygulamaları yapılmaktadır.

Dudak Dolgusu Nedir?

Hyaluronik asit dolgu maddeleri ile dudakların hacimlendirilip şekillendirilmesi işlemidir. Hacim kazandırma ve şekil verme yanında, asimetri ve simetri gibi şekil bozuklukları da giderilmekte, dudak dolgusu ile dudak yapısı kuvvetlendirilmektedir.

Dudak Dolgusu Kimlere Yapılır?

18 yaşından büyük ve dudak dolgusu yaptırmaya engel herhangi bir sağlık problemi olmayan herkes dudak dolgusu yaptırabilir. 18 yaşından küçükler için aile izni gereklidir. Dudak kalınlığı ve şeklinden memnun olmayan, çok daha hacimli ve dolgun dudaklar isteyenler dudak dolgusu ile dolgun ve çekici dudaklara kavuşmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

  • Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

    Ağrısız ve acısız bir işlem olan dudak dolgusu 15-20 dakikalık bir işlemdir. Anestezik kremle dolgu yapılacak bölge uyuşturulur. Ortalama 10-5 dakika sonra dolgu maddesi çok ince uçlu iğnelerle dudağa enjekte edilir. Hasta aynı gün günlük aktivitelerine geri döner. Nadir olarak hafif morarma, kızarıklık veya şişlik görülebilir. Nokta şeklinde iğne ucu izleri birkaç günde kaybolur. Deneyimsiz kişiler tarafından yapıldığı taktirde birçok istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir

  • Dudak Dolgusunun Kalıcılık Süresi Nedir?

    Kullanılan dolgu maddesinin kalitesi başta olmak üzere yaşam tarzı ve kişinin fiziksel özellikleri dolgunun kalıcılık süresini belirlemektedir. Ortalama 6-24 ay arası kalıcılık süresine sahiptir. Metabolizması hızlı olanlarda dudak dolgusu kalıcılık süresi daha kısa olabilir. Dolgunun etkisi hemen görülmekte olup öpüşmeye engel teşkil etmez. Dolgunun etkisi geçtiğinde dudaklarda sarkma görülmez.

  • Dudak Dolgusu Fark Edilir mi?

    Birçok insan dudak dolgusu sonrası farkın gözle görülür şekilde ortaya çıkmasını istemektedir. Belli bir kesim de doğal dudak şekli istediğinden dudak dolgusunun fark edilmesini istemez. Asimetri veya şekil bozukluğunda amaç dudakların daha düzgün ve yüze yakışır bir şekil ve hacim kazanmasını sağlamaktır. Dudak dolgusunun fark edilip edilmemesi tamamen hastanın tercihine bağlıdır. Belirgin dudak dolguları mutlaka fark edilecek ve dolgu öncesi ile sonrası arasındaki fark gözler önüne serilecektir.

  • Dudak Dolgusu His Kaybına Yol Açar mı?

    Eskiden kullanılan kalıcı dudak dolguları dudak yapısında bir yer edindiğinden ve çevre dokulara baskı yaptığından his kaybına neden oluyordu. Fakat günümüzde dudak dolgusu olarak kullanılan hyaluronik asit içerikli dolgular dudakta düzgün bir şekilde dağılır ve yer kaplamadığından his kaybına neden olmaz.

    Hyaluronik asit cilde elastikiyet ve dolgunluk veren bir madde olup insan deri yapısında bulunmaktadır. Zamanla hyaluronik asit miktarının azalması sonucu dudaklarda incelme ve hacim kaybı yaşanır. Diffüz şekilde dudakta dağılan hyaluronik asit içerikli dolgular dudak hislerinde herhangi bir kayba neden olmaz

Dudak Dolgusu Sonrası İlk 3 Günde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Dudak dolgusu yapıldıktan sonraki ilk üç günlük süreçte ağır sporlar yapılmamalı, çarpma ve darbelere karşı basketbol, voleybol, hentbol gibi toplu sporlardan özellikle kaçınılmalıdır.

  • Enfeksiyona neden olmaması için yine aynı şekilde üç gün havuza girilmemelidir. Ancak basit kardiyo egzersizleri ve hafif tempolu yürüyüş yapılabilir.

  • Devam eden diş tedavisi var ise üç gün ara verilmesi önerilir.

  • Dolgudan sonraki ilk gün duş alınabilir fakat hamam ya da sauna gibi yerlere gidilmemeli ve aşırı sıcakta durulmamalıdır.

  • Kabuklu ve sert yemişlerden, fazla sıcak gıdalardan kaçınılmalı hatta, operasyonu takip eden ilk üç günde mümkünse ılık ve sıvı beslenilmelidir.

  • Alkol, kahve, çay gibi uyarıcılardan kaçınmalı, sigara kullanılmamalı ve mümkünse bol su içilmelidir.
tel