Kol Germe Ameliyatı

Yaş faktörü ya da kilo alıp verme gibi nedenler ile zaman zaman kollarda sarkma sorunu ortaya çıkabilir. Farklı sebepler ile sarkma gözlenen üst kol derisine yapılan cerrahi müdahale ile sarkma ortadan kalkabilir. Sarkmanın düzeyine bağlı olarak spor ve egzersizler ile de çözüm bulunabilir. Fakat ileri düzey bir sarkmada mutlaka kol germe operasyonuna gerek duyulur. Özellikle deride fazlalık bulunuyorsa operasyon dışında bir müdahale yeterli gelmeyecektir.

Estetik görüntüye önem veren kişiler tarafından kol germe operasyonları son yıllarda ciddi talep görüyor. Operasyonların başarı oranı da talebi artıran nedenler arasında sayılabilir. Deneyimli bir ekip ile çalışmak da başarıyı etkileyen nedenler arasında sayılır.

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Operasyon öncesinde hastanın vücudu bir bütün olarak değerlendirilir. Özellikle bölgeler arasındaki orantı dikkate alınarak muayene edilir. Operasyon öncesindeki değerlendirme doğru yapılmazsa işlem sonunda istenen görüntü elde edilemez. Ameliyatta hastanın rahatlığı açısından genel anestezi uygulanır.

Ameliyatta ilk dikkat edilmesi gereken konu kolun iç bölgesindeki fazlalıklardır. Fazla yağ ve deri çıkarılır. Fazla yağ alma işleminde ise liposuction yönteminden yararlanılır. Kolun daha genç ve estetik görünmesi için ise germe işlemi yapılır. Son olarak ise estetik dikişler atılarak uygulama sonuçlandırılır. Estetik dikiş sayesinde ciltte yara izi kalmaz.

Sıkça Sorulan Sorular

  • Kol Germe Ameliyatından Sonra İz Kalır Mı?

    Ameliyattan önce yapılan değerlendirmeler sonrasında kolun arka ve iç bölgesindeki yağ miktarı analiz edilir. ayrıca sarkma derecesi de kontrol edilir. Böylece ne kadar yağ çıkacak ne kadar deri alınacak netleşir. Sonrasında ise hastaya yara izinin ne kadar olacağı hakkında detaylı bilgi verilir.

    Her ne kadar estetik dikiş kullanılsa da kısmen dikiş izleri kalabilir. Fakat yara kolun iç kısmında ve koltuk altında kalacağı için dışarıdan görünmeyecektir. Tüm bu detaylar hekim tarafından dikkate alınır. Eğer koldaki deri sarkması hafifse kesik sadece koltuk altında kalır. Böylece iz sadece koltuk altında kalır.

    Deri kalitesi beklenenin üzerindeyse sadece yağ alma işlemi ile sarkma sorunu da çözülebilir. Tüm bunlar hastanın kişisel durumuna göre şekillenir. Gelin siz de size özel çözümlerimizden yararlanın.

  • Kol Germe Ameliyatı Sonrasında Hastayı Neler Bekler?

    Kol germe ameliyatı için deneyimli bir hekim kadrosu ile çalışıyorsanız rahat bir süreç geçirirsiniz. Ameliyat sonrasında her hastada gözlenen bazı durumlar söz konusudur. Özellikle morarma, şişlik ve ağrı gibi sorunlar önceliklidir. Sonrasında ise uyuşma ve geçici his kaybı ortaya çıkabilir. Fakat tüm bu sorunların ameliyattan sonra 15 gün içerisinde geçtiğini görebilirsiniz.

    Hasta işlem sonrasında en çok 2 gün gözlem altında tutulabilir. Taburcu edilen hastalara süreç hakkında detaylı bilgi verilir. Hastaların normal yaşantısına dönüşü için ise ortalama 2 aya ihtiyaç vardır. Bu süre içinde kolları zorlayacak işlerden kaçınmakta yarar vardır. İyileşme sonrasında da kasların güçlenmesi için egzersizlere devam etmek faydalı olur.

tel