Trombosit (platelet) yönünden zengin plazma uygulaması demek olan PRP’nin açılımı “Platelet Rich Plasma” dır. PRP uygulaması yapılacak kişiden alınan az miktarda bir kanın santifrujdan geçirilerek ayrıştırılması ve yine aynı kişiye cilt gençleştirme için enjekte edilmesidir. Ameliyatsız estetik operasyonlar arasında cilt gençleştirmede popüler bir tedavi yöntemidir. Kırışıklık, cilt lekeleri, sivilce yara izleri, cilt çatlakları ve sarkma gibi sorunların tedavisinde cildi onarma ve yenileme bakımından son derece etkili sonuçlar alınmaktadır.

PRP Uygulamasının Sonuçları Ne Zaman Görülür?

Cildin yenilenmesi ve kendini onarması için uygulanan PRP tedavisinde hemen sonuç beklenmemelidir. Cildin kendini yenilemesi ve onarması bir süreçtir. Kırışıklık, sarkma veya diğer sorunların büyüklüğüne göre 3-4 seans sonrası sonuçlar alınmaya başlanır.

Etkili bir sonuç elde etmek için 2-4 hafta aralıklarla PRP uygulaması tekrarlanmalı ve her 6-12 ayda bir yapılan uygulama ile elde edilen sonucun korunması sağlanmalıdır.

Radyofrekans, mezoterapi ve ışık tedavileri gibi yöntemlerle birlikte kullanılabilen PRP, serum şeklinde de kullanılan bir ameliyatsız cilt gençleştirme yöntemidir. PRP uygulamasının klinik ortamda ve işin uzmanları tarafından yapılması önemlidir.

Sıkça Sorulan Sorular

  • PRP Uygulaması Nasıl Yapılır?

    PRP kök hücre tedavisi için ilk olarak kişiden bir miktar kan alınarak özel tüplere konur. Santifrujdan geçirilen tüplerdeki kandan platelet hücrelerinden zengin plazma elde edilir. Cilt gençleştirme ve yapılanması için minik iğnelerle plazma cilde geri verilir. Sorunlu bölgelerle uygulanan PRP, tek başına kullanıldığı gibi cildi yenileyen diğer yöntemlerle de birlikte kullanılabilir.

  • PRP Uygulamasında Amaç Nedir?

    PRP ile hastanın kendine ait bir serum elde edilmekte ve elde edilen pıhtı hücreleri ile dokuların yenilenme ve iyileşme süreci başlatılmaktadır. Amaç kollajen oluşumunu başlatmak ve hücreler arası maddeyi çoğaltarak cildin yenilenmesini sağlamaktır. Derinin alt dokularına kadar nüfuz eden PRP uygulaması ile derinin hızla yapılanması sağlanır.

    UV ışınlarının neden olduğu kırışıklık ve lekeler giderilirken cildin esnekliği ve parlaklığının yeniden kazanılması amaçlanır.

    İyileşmesi zaman alan yara ve çatlakların kontrolü sağlanarak iyileşme süreci hızlanır.

    Saç dökülmelerinde tek başına kullanıldığı gibi diğer tedavi yöntemlerinin etkisini güçlendirmek için de kullanılır.

  • Kök Hücre Tedavisi (Prp) Kimler İçin Uygundur?

    Yaşın ilerlemesi ile ortaya çıkan veya diğer etkenlerin neden olduğu sarkma ve kırışıklıklara sahip hastalar için uygundur. Yara izi, akne izi, cilt lekeleri ve cilt çatlaklarında cildi yenileyen, onaran ve iyileşme sürecini hızlandıran bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

  • PRP Kaç Seans Uygulanır?

    Daha ilk uygulamada cilde sağlıklı bir parlaklık kazandıran PRP uygulamasında kalıcı bir etki elde etmek için 3-4 seans tekrarlanmalıdır. İlk uygulamadan bir müddet sonra biraz gerileme görülse de, 3-4 uygulamadan sonra kalıcı etkisi gözle görülür şekilde ortaya çıkmaktadır. PRP tedavisinde seans arası 2-4 haftadır. 2-4 hafta aralıklarla PRP uygulaması yapılır.

tel