Dudak Dolgusu Sonrasında Neler Yapılmalı?

Dış görünüş; kadınlar için hayati önem taşır. Birçok kadın; daha güzel bir dış görünüşe sahip olmayı hayal eder. Beğenilmek herkesin isteğidir. Kadınlar; estetik uygulamalar sayesinde her geçen gün güzelliklerine güzellik katarlar. En çok tercih edilen uygulamaların başında dudak dolgusu gelir.

Kadınların Gözdesi Dudak Dolgusu

Dudak dolgusu; tahmin edilebileceği üzere dudaklara hacim kazandırmak ve dudakları şekillendirmek amacıyla yapılır. Dudakların iç kısmına ve çevresine dermal dolgu enjekte edilmesi işlemi olarak da tanımlanabilir. Estetik bir işlem olduğu unutulmamalıdır. Dudak dolgusu sırasında hyalüronik asitten faydalanılır. Cilde hacim kazandıran hyalüronik asidin sağlığa zararlı bir yönü bulunmaz. Cildi pürüzsüz tuttuğu gibi dudak dolgusu ile uyumludur.

Dudak Dolgusu Neden Yapılır? Kimlere Yapılır?

Dudak dolgusu neden yapılır sorusuna cevap bulmak isteyen çok sayıda insan var! Yaşlanma; her insanda farklı etkilerle ortaya çıkar. Birçok kişinin cildinde yaşlanmanın da etkisiyle kolajen ve hyalüronik asit miktarı azalır. Söz konusu eksikliği gidermek adına dudak dolgusu işlemi uygulanır. Her yaştan insan bu uygulama sayesinde çok daha iyi dudak görünümüne kavuşabilir.
Dudak dolgusu; herkes için uygun olmayabilir. Kağıt üzerinde tüm insanlara uygulanabiliyor olsa da bilhassa hamile kadınlar için uygun olmadığını ifade etmek gerekir. Ayrıca, uçuk problemi olanlar ve iltihabi deri sorunu yaşayanlara da tavsiye edilmez. Söz konusu kategorilerin dışında kalanların dudak dolgusu operasyonuna başvurmasında herhangi bir sıkıntı yoktur. Bazı insanlar; yaşlanmanın bir etkisi olarak dudak kenarı sarkması sorunu ile karşılaşırlar. Dudak dolgusu; bu sorunu da ortadan kaldırır.
Dudak dolgusu; daha dolgun bir dudağa sahip olmak isteyenlerin favorisidir. Dudaklarını şekillendirmek isteyenler de yine bu uygulama sayesinde amaçlarına ulaşabilirler. Sonuç olarak, dudaklarında simetri problemi yaşayan herkesin faydalanabileceği bir işlem olduğunu ifade etmek gerekir.

Dudak Dolgusunda İyileşme Süreci

Dudak dolgusu nasıl yapılır diye düşünenlerin sayısı bir hayli fazladır. İşleme başlamadan evvel kişinin yüz yapısına uygun bir dudak şekli belirlenir. Ayrıca, işlemden yarım saat önce söz konusu bölgede bir acı hissedilmemesi adına oraya anestezik krem sürülür. Bir sonraki aşamada, ince uçlu bir iğneden yardım alınarak bölgeye dolgu maddesi enjekte edilir. Dudak dolgusu uygulaması kısa sürede tamamlanır. Herhangi bir ağrı veya acı barındırmaz. Yalnızca otuz dakika süren bir işlem olduğunu hatırlatmak gerekir.
Dudak dolgusu sonrası neler olacağı çok fazla merak edilir. İnsanlar; uygulamanın etkilerini bir anda görmeye başlarlar. Ancak, uygulamanın hemen ardından bölgede birtakım morluklar ve şişlikler görülebilir. Söz konusu morluk ve şişlikler en çok birkaç gün içerisinde ortadan kaybolur. Operasyondan iki hafta sonra şişlik ve ödemlere rastlanmaz.
Bu uygulamadan faydalanan kişinin dudak dolgusu sonrası süreci iyi yönetmesi gerekir. Bilhassa ilk haftalarda kontrole gidilmelidir. Ayrıca, kontroller sırasında dudaklara gerekli rötuş işlemleri de uygulanabilir.

Dudak Dolgusundan Sonra Neler Yapılmalı?

Dudak dolgusu; oldukça ince bir iğne yardımıyla gerçekleşir. Acı veya ağrı barındırmaması ciddi bir avantajdır. Buna ek olarak, yalnızca otuz dakikada tamamlanmasıyla da dikkat çeker. Hasta; uygulamanın ardından hayatına kaldığı yerden devam eder.
Dudak dolgusundan sonra kişinin gerekli kontrolleri yaptırması önem taşır. Beğenmediği bir nokta için rötuş işlemlerine de başvurabilir. Buna ek olarak, şişlik ve ödem kısa sürede geçecektir.
Dudak dolgusu ile ilgili olarak merak edilen detaylardan birisi de uygulamanın kalıcı olup olmadığı! Güvenilir ve sağlıklı bir uygulama olarak bilinen dudak dolgusu kalıcı değildir. Kişinin bu durumun farkında olması gerekir. Dudak dolgusu fiyat hakkında bilgi almak adına muayenehanelerle iletişime geçilmelidir.