Kaş Kaldırma Ameliyatı Hakkında 5 Şey
Yaşa bağlı olarak ve yerçekiminin de etkisiyle alında bulunan kaslar zaman içerisinde zayıflamaya başlamaktadır. Bu nedenlerle kaşlar 35-40 lı yaşlardan itibaren aşağıya doğru düşmeye başlar. Bu durum bireyin sürekli olarak yorgun görünmesine yol açmaktadır. Bu sebeplerden dolayı kaş kaldırma operasyonlarına oldukça sık başvurulmaktadır.
Klasik Kaş Kaldırma Nedir?
Bir diğer adı şakak germe ameliyatı olarak da geçen klasik kaş kaldırma işlemi en basit şekliyle saçlı derinin içinde taç şeklinde 2 cm ilk kısmın çıkartılarak bu bölgenin gerilmesi işlemidir. Klasik kaş kaldırma ameliyatının en önemli dezavantajı saçlı deri içine uygulanan dikişlerin zamanla genişlemesi ve bu alanda giderek genişleyerek saçsız alanlar yaratmasıdır. Buna ek olarak saçlı derinin de zaman içerisinde esnekliğini kaybetmesi klasik kaş kaldırmanın kalıcılığının çok uzun sürmemesine sebep olabilir.
Endoskopik Kaş Kaldırma Nedir?
Günümüzde kaş kaldırmak için birçok yöntem uygulanmaktadır. Ancak bunlardan en çok tercih edileni kesi açmaya ihtiyaç duyulmaksızın yapılan ve endoskop adı verilen işlemdir. Bu işlem küçük ve ince kameralar yardımıyla yapılmakta ve hiçbir iz bırakmamaktadır. Genel anestezi ile ameliyathane şartlarında kolayca uygulanabilmektedir. Endoskopik kaş kaldırma yöntemiyle saçlı deride birkaç farklı noktadan delikler açmak suretiyle operasyon yapılabilmekte, böylece her hangi bir kanama olmaksızın işlem tamamlanabilmektedir. Bu sayede eski yöntemlerde ortaya çıkan yara izleri ameliyat sonrasında oluşmamaktadır. Ayrıca iyileşme dönemi de oldukça kısa sürmektedir.
Kaş Kaldırma Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Kaş asma ya da kaş kaldırma ameliyatı olarak bilinen operasyon genel anestezi ile uygulanarak yapılabilmektedir. Ameliyat süresi yaklaşık olarak 2 saat olmakla birlikte, ameliyat sonrasındaki iyileşme süreci de oldukça hızlı gerçekleşmektedir. Yani operasyon sonrası 1-2 gün dinlenme yeterli olmaktadır. Böylece kaş kaldırma ameliyatı sonrasında günlük hayata hızlı bir şekilde geri dönülebilmekte, uzun süren iyileşme süreçlerine maruz kalmamaktadır.
Kaş Düşüklüğü Nedir?
Yaşın ilerlemesine bağlı olarak kaşların kuyruk denilen dış kısımlarında düşme yaşanmaya başlamaktadır. Bu düşmenin sonucunda kaş ile göz arasında bulunan deride ve üst göz kapağında cilt katlantılarına ve sarkıklıklarına sebep olmaktadır. Zaman içerisinde torbalanma da olaya eşlik ederse kişinin yaşlı ve yorgun görünmesine neden olmaktadır. Genel kabul gören estetik bakış açıları kişiden kişiye farklılık gösterse de erkek için belirlenmiş en ideal kaş pozisyonu gözün üst kemiğine düşen bölge seviyesindedir. Kadınınki ise bunun biraz daha üzerindedir.